Προεδρείο:
,
Ομιλίες:
Εισαγωγή τροφών και η σχέση της με την πρόληψη ή ανάπτυξη αλλεργίας –
Στόχοι μάθησης
Με την παρακολούθηση της ομιλίας οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση:
Να εξοικειωθούν με τους βασικούς μηχανισμούς ανάπτυξης IgE-μεσολαβούμενης τροφικής αλλεργίας στη βρεφική ηλικία
Να κατανοήσουν τη σημασία της έγκαιρης εισαγωγής αλλεργιογονικών τροφών στην πρόληψη του φαινομένου σε ατοπικά βρέφη
Να αποκτήσουν μια επικαιροποιημένη αντίληψη των σχετικών διεθνών οδηγιών
Τροφική αλλεργία και έκζεμα – πότε ελέγχουμε, πώς αξιολογούμε και πώς χειριζόμαστε –
Στόχοι μάθησης
Με την παρακολούθηση της ομιλίας οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση:
Να γνωρίζουν πώς σχετίζεται το έκζεμα με την τροφική αλλεργία
Να είναι σε θέση να αξιολογούν πότε απαιτείται αλλεργιολογικός έλεγχος
Να κατανοήσουν πώς πρέπει να διαχειριζόμαστε τα δύο αυτά νοσήματα σε παραλληλία
Το εύρος των μηχανισμών των ανεπιθύμητων αντιδράσεων σε τροφές, και πώς επηρεάζει το χειρισμό τους –
Στόχοι μάθησης
Με την παρακολούθηση της ομιλίας οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση:
Nα κατανοήσουν τους διαφορετικούς παθογενετικούς μηχανισμούς με τους οποίους εκδηλώνεται η τροφική αλλεργία καθώς και να τη διαφοροποιούν από την τροφική δυσανεξία
Να μπορούν να αντιστοιχούν την κλινική έκφραση των διαφόρων συνδρόμων τροφικής αλλεργίας με την υποκείμενη παθοφυσιολογία
Να είναι σε θέση να εφαρμόζουν την κατάλληλη διαγνωστική/διαφοροδιαγνώστικη προσπέλαση συνδυάζοντας την περιγραφόμενη συμπτωματολογία με την υποπτευόμενη υποκείμενη παθογένεια